Bitcoin heeft nog steeds cruciale ondersteuning voor $ 10,5K, maar Eyes On The White House (BTC-prijsanalyse)

De volatiliteit van BTC was de afgelopen maand afgenomen in vergelijking met de voorgaande maanden. De primaire cryptocurrency werd voornamelijk verhandeld binnen een bereik van $ 1K tussen $ 10.000 en $ 11.000.

In de afgelopen week bereikte Bitcoin de bovengrens van dat bereik met $ 11K; Echter, het nieuws van BitMEX dat door CFTC in rekening werd gebracht, samen met de ziekenhuisopname van president Trump, stuurde Bitcoin afgelopen donderdag naar $ 10,4K , wat de wekelijkse laagste prijs markeerde.

Tot nu toe was dit weekend licht positief, aangezien BTC $ 10.500 terugvorderde

Dit laatste is een belangrijk sleutelniveau in de bullmarkt van 2020. $ 10.500 was het vorige hoogtepunt gedurende het grootste deel van dit jaar, en sinds het werd overschreden, werd het niveau een kritieke ondersteuningslijn.

Ondanks het bovenstaande verwachten we dat de prijs van Bitcoin zal volgen zodra Wall Street Futures in het spel komt. Daarom is het geen toeval dat het volume klein is en de prijs tot dusver stabiel is.

Wat zal de grootste impact hebben op de prijs van Bitcoin om de laatste maanden van 2020 in te gaan?

BTC-niveaus om op korte termijn in de gaten te houden

Zoals hierboven vermeld, is het kritieke niveau hier $ 10.500, gevolgd door $ 10.400 (samen met de gele oplopende trendlijn op de 4-uur chart). Op de volgende daily chart waren er in september slechts twee dagen met een volledige body onder dat cruciale bereik.

We kunnen aannemen dat het verlies van dat ondersteuningsgebied Bitcoin snel naar de volgende ondersteuning zal sturen voor $ 10.200, voordat het volgende grote gebied opnieuw wordt getest op $ 9900 – $ 10.000.

Van bovenaf is het belangrijkste weerstandsniveau de laatste high van ongeveer $ 11.000, die ook de lijn van het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde bevat (roze gemarkeerd).

Het komt erop neer dat de situatie besluiteloos lijkt, aangezien Bitcoin de futures van de aandelenmarkten in de gaten houdt en waarschijnlijk dienovereenkomstig zal handelen.