Handelaren zeggen dat $15.5K niveau ‚cruciaal‘ is na Bitcoin-prijsdips onder de parabool

De Bitcoin-prijs daalde onder de parabool op het 12-uurs tijdsbestek, maar de handelaren vragen nog niet om een grote correctie.

In het weekend wezen veel handelaren erop dat de Bitcoin Future prijs zijn parabolische opleving, die terugging tot september, had doorbroken. Technisch analisten zijn aan het werk voor een pullback als de dominante consolidatie van de cryptocentrische ogen.

Bitcoin zou nog steeds een sterk herstel kunnen zien na de wekelijkse afsluiting als er een voortzetting van de rally is. Maar het zou snel weer in de parabool moeten gaan of een mogelijke neerwaartse correctie riskeren.

Handelaren wijzen $15.500 aan als het belangrijkste niveau om de stierenloop te handhaven

Sinds begin september is Bitcoin voortdurend in beweging geweest zonder grote correcties. Typisch, tijdens stiertrends, zag BTC historisch gezien 20% tot 30% dalen. De mogelijkheid bestaat dat er een grote terugtrekking plaatsvindt als BTC er niet in slaagt om de parabool weer in te gaan.

Volgens de 12 uur durende Bitcoin-prijsgrafiek van de pseudonieme handelaar „Altcoin Psycho“, is BTC nu uit de 2 maanden durende parabolische opmars.

De trend geeft niet noodzakelijkerwijs aan dat BTC op korte termijn een diepe correctie zou zien. Het betekent alleen dat er een trend zou kunnen ontstaan als de markten afkoelen.

Zo zei bijvoorbeeld technisch analist John Bollinger dat BTC zich waarschijnlijk zal terugtrekken of consolideren. Gezien het feit dat BTC aan de top van de Bollinger Bands zweeft, zweeft BTC op overboughtgebied.

Maar het is altijd mogelijk dat BTC op korte termijn een sterkere rally ziet in een andere technische structuur.

Het doorbreken van de parabolische opleving betekent gewoon dat er een nieuwe marktstructuur zou ontstaan. Of dit betekent dat er een neerwaartse trend zou ontstaan of dat er een bredere rally zou ontstaan, is nog maar de vraag.

Binnen afzienbare tijd heeft Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdamse beurs, de sleutel in handen, aldus $15.500. Hij zei dat als BTC eronder zakt, een grote correctie mogelijk is. Hij schreef:

„De markt staat over het algemeen op een kruispunt van richtingen. Als we onder de $15.500 komen en ik neem aan dat we een correctie zullen zien over de markten heen met $BTC tot mogelijk $13.000 of lager“.

Technische analisten zijn over het algemeen voorzichtig in het voorspellen van een duidelijke richting op korte termijn vanwege de onzekerheid in de markt. Er is een grote kans dat BTC ofwel voortdurend naar boven schiet, ofwel een grote prijsdaling ziet.

Als Bitcoin echter onder 15.500 dollar daalt, zou dat betekenen dat de kans dat BTC lage ondersteuningsniveaus test hoog is.

Op de weekly chart worden de twee belangrijkste kortetermijngemiddelden (MAs) gevonden op $13.967 en $12.390. Hoewel de weekly chart niet hoeft te herleiden naar MAs, waren er in voorgaande bull cycles gevallen waarin de weekly chart lagere MAs opnieuw testte.

De variabele is walvissen die BTC verkopen

Sinds 10 november heeft de Tweelingbeurs ongewoon hoge stortingen geregistreerd. Dit geeft aan dat de walvissen zich verplaatsen om hun bezittingen te verkopen om winst te maken.

Een pseudonieme analist die bekend staat als „Blackbeard“ zei dat een ongewoon hoog bedrag van $BTC is overgemaakt naar Gemini portemonnees“ op 10 november, verwijzend naar CryptoQuant’s on-chain gegevens.

Op 15 november, zoals Cointelegraph meldde, zijn de Tweelingenstortingen weer gestegen, wat op korte termijn tot een hogere verkoopdruk zou kunnen leiden. In de nabije toekomst, als BTC moeite heeft om zich te herstellen, zou de verkoopdruk van walvissen en mijnwerkers als belangrijke variabelen blijven bestaan.