Mere end 100 påståede plus-kriminelle handlinger anholdt

Kina har arresteret mere end 100 separate personer, der muligvis har deltaget i Plus Token-fidus, der resulterede i mere end 1 milliard dollar i stjålne kryptofonde.

Plustoken er et af de største Ponzi-ordninger

Oprindeligt med base i Sydkorea, var Plus Token designet til at være en „højafkast“ investeringsplan, der angiveligt tilbød enorme midler til alle, der deltog. Så meget som 18 procent udbytte blev lovet til investorer fra både Sydkorea og Kina, at de var villige til at opbevare cryptocurrencies såsom bitcoin, Ethereum og EOS hos firmaet.

Derudover vil enhver, der bragte andre kunder til at deltage i planen, modtage store provisioner, hvilket resulterede i et af de største Ponzi-ordninger, som Bitcoin Code pladsen har kendt.

Det faktum, at virksomheden lovede stort afkast, burde have været et massivt rødt flag for alle involverede. Ingen kan love afkast af nogen art i investeringsverdenen, meget mindre med crypto. Digitale valutaer har vist sig at være ekstremt ustabile, og selvom det helt sikkert er muligt at vinde tunge beløb natten over takket være denne volatilitet, er det endnu mere sandsynligt at miste store mængder.

Dette er sket gang på gang, hvor det største eksempel var fra 2017 til 2018, hvor bitcoin faldt fra sit høje niveau på hele 20.000 $ til et lavt niveau på ca. $ 3.500 inden for 11 korte måneder.

Stadig ser det ud som tanken om at blive rig hurtigt er svært for nogle at modstå, hvilket forklarer, hvorfor svindel som Plus-token stadig er så fremtrædende i kryptområdet. I 2019 udførte Plus Token noget af en exit-fidus. Cirka $ 3- $ 6 milliarder i bitcoin og forskellige kryptofonde blev taget fra over fire millioner brugere, som vågnede en dag og pludselig havde svært ved at få adgang til deres penge.

Efter nyheder om, at virksomheden var lukket og potentielt delt med midlerne på slæb, så politibetjente og andre medlemmer af den lokale retshåndhævelse sig selv arbejde i lange timer for at prøve at finde de skyldige. Kun seks mistænkte blev arresteret eller taget i varetægt sidste år, skønt dette tal nu er steget til mere end 100, da resten af ​​puslespilene er placeret sammen.

Kan pengene findes?

Mens kriminelle måske er kommet under spærring, vil det at finde de mistede eller stjålne midler være en helt anden historie og sandsynligvis meget vanskeligere at negle. Så mange som 6.000 separate crypto-tegnebogadresser er blevet brugt til at skjule de stjålne midler, skønt forskere hævder, at de er tæt på at dechiffrere, hvor alle pengene er gået.

Stadigvis er situationer som disse almindelige i krypturummet, hvor den seneste involverer Twitter og nogle meget høje profiler. Hackere gik ud med ca. $ 121.000 i BTC-midler fra intetanende brugere efter at have lovet at fordoble de penge, de blev sendt.